1985, İstanbul doğumlu. İlkokulu takiben Galatasaray Lisesi’nde 7 senesi yatılı olarak okudu. Galatasaray Üniversitesi’nde yaptığı Uluslararası İlişkiler lisansını 2008 yılında bitirdikten sonra yine Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı’nı “sürdürülebilir kalkınma (eleştirisi)” odağıyla yapmaya başladı. 2009’da İsveç’tebulunan SLU ‘da “Kırsal Kalkınma ve Doğal Kaynakların Yönetimi” yüksek lisans programına başladı. Bu programı ve paralel olarak aynı üniversitede yürüttüğü “Çevre İletişimi ve Çatışma Çözümü” programlarını 2011’de, İsveç’in Jamtland bölgesindeki yerel ekonomi ve arazilerin ortak değerlendirilmesi girişimlerini incelediği yüksek lisans tezleriyle bitirdi.
2006’da Yeşiller hareketine dahil olan Durukan, takip eden 20’li yaşları başlarında Yeşil Gazete’nin de eşkurucularından oldu. 10’lu yaşlarının sonunda başladığı “yeşil/radikal girişimcilik” Doğu Avrupa Genç Yeşiller’inde Yönetim Kurulu üyeliği ve etkinlik koordinatörlüğü, Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu’nu temsilen Kopenhag’da COP15 delegasyonu gibi süreçlerle ilerledi.
Yüksek lisansının ardından 2011’de Türkiye’ye dönen Durukan, TEMA Vakfı’nda Çevre Politikaları Koordinatörlüğü ve Buğday Derneği’nde Yerel Tohum Takas Ağı proje koordinatörlüğünü takiben, 2012 sonbaharında kırsala geçiş planlarını hayata geçirdi ve bir grup arkadaşıyla Çanakkale kırsalına taşınarak Ormanevi Kolektifi’ni kurdu. 2013 yılı sonunda Volkan Büyükgüngör’le beraber kurduğu Anadolu Meraları sosyal girişimi, uluslararası Savory Enstitüsü’nün de Türkiye gözesi oldu. “Onarıcı tarım” kavramını ve pratiğini hem gıda üretimi hem de iklim değişikliğiyle mücadele/uyum çerçevesinde Türkiye’ye getiren Anadolu Meraları, oluşturduğu uygulama arazisiyle uygulamalı eğitimler, programlar ve danışmanlık hizmetleri vermeye başladı. 2016 yılında Türkiye’nin ilk ekosistem-onarıcı ve sadece otla beslenen gıda markası/ekosistemi olan SafiMera’yı da doğuran Anadolu Meraları, çalışmalarını 2017’den itibaren genişletti. Bu dönemde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’da uluslararası danışman olarak proje-temelli görevler almaya başlayan Durukan, bu bağlamda Türkiye, Özbekistan ve Afganistan’da büyük ölçekli ekosistem-onarıcı mera yönetimi çalışmalarına ulusal strateji ve havza planlama ölçeğinde danışmanlık yaptı.
2018’de Ashoka Vakfı tarafından “sosyal girişimci fellow” olarak seçilen Durukan, 2020 yılında çalışmalarını İsveç’e de taşıdı. 2022 başı itibariyle Türkiye’de genişleyerek devam eden Anadolu Meraları ve SafiMera sosyal girişimlerinin yanısıra İsveç’te de Onarım Akademisi (RegenAcademy), Onarım Çağı Web Platformu (RegenagePlatform), MakineÖğrenme ve Dron Görüntüleme ile Arazide Ekosistem Sağlık Takibi inovasyon prototip geliştirme ve büyük ölçekli orman/agroforestry onarım projeleri gibi geniş bir skalada çalışmalarına devam eden Durukan, Savory Enstitüsü “Master Field Professional” olarak Moğolistan, İtalya, Mısır ve İsrail gibi coğrafyalarda farklı ölçeklerde onarıcı tarım ve mera yönetimi projelerinde de proje yöneticisi, eğitmen ve danışman olarak yer alıyor.